Me pidämme laitteesi kunnossa ja käyttöturvallisina.
Ulkoporealtaat
Ota yhteyttä

Unelmiesi ulkoporeallas asennettuna

Olemme ulkoporealtaiden erikoisliike pääkaupunkiseudulla. Meiltä löydät unelmiesi ulkoporealtaan, joka soveltuu juuri sinun perheesi yhteisiin kylpyhetkiin pihalle, terassille tai parvekkeelle.

Koulutetut teknikkomme auttavat hyvän ulkoporealtaan valinnassa ja asentavat sen sinulle ammattitaidolla. Meiltä saat lisäksi huollon ja kaikki tarvitsemasi varaosat ja tarvikkeet porealtaallesi. Altaidemme kestävät ja korkealaatuiset materiaalit sekä hyvä työn jälki ovat avain pitkäikäiseen ja lähes huoltovapaaseen käyttöön.

Maahantuomme laadukkaita Viking Spas -porealtaita, joita meillä löytyy useita malleja. Valikoimaamme kuuluu myös ylellinen Villeroy & Boch. Aloita oman kylpykeitaasi suunnittelu nyt ja tilaa poreallas ulos! 

Miten valita hyvä ulkoporeallas?

Kukapa ei haaveilisi porealtaan rentouttavasta lämmöstä, johon voit pulahtaa halutessasi vaikka joka ilta. Kun olet päättänyt hankkia ulkoporealtaan tuomaan luksusta elämääsi, on hyvä miettiä juuri sinun ja perheesi toiveita. Tavoitteena on valita sopivan kokoinen ja tyylikkäästi muotoiltu allas, joka sopii hyvin käytettävissä olevaan ulkotilaan ja tarpeisiin. Meiltä löydät eri kokoiset mallit perheille, pariskunnille tai vaikka viihdekäyttöön.

 • Montako kylpijää taloudessa on?
 • Kuinka usein poreallasta käytetään?
 • Mihin poreallas eli poreamme sijoitetaan?
 • Kuka huolehtii altaan säännöllisestä hoidosta? 

Ensimmäiseksi on tärkeää valita oikean kokoinen allas, ettei se ole liian iso eikä liian pieni. Pehmeät istuimet, sopivasti sijoitetut suuttimet ja kehoa tukeva allasmalli tekevät kylpyhetkestäsi nautinnon. Altaan tulee olla helppo puhdistaa sekä ylläpitää, jota tukee helppokäyttöinen ohjausjärjestelmä. Luistamattomat pinnat, lasten turvallisuuteen liittyvät toiminnot ja hyvät kansi- sekä lukitusratkaisut ovat tärkeitä etenkin perheellisille asiakkaillemme.

Valikoimaamme kuuluvat maahantuomamme Viking Spas -merkin lisäksi ylelliset Villeroy & Boch -porealtaat, joiden vahvat ja säädettävät suuttimet tarjoavat halutessasi hierontaa. Asennamme ja huollamme myös muut poreallasmerkit, muun muassa: Novitek, Jacuzzi, Wellis, Poreisiin, Balboa, Gecko, Passion ja Passion Pro.

Ulkoporealtaan oikea sijoituspaikka

On tärkeää miettiä etukäteen mihin perheesi kylpykeidas sijoitetaan. Suosittuja paikkoja ulkoporealtaalle ovat piha, parveke ja terassi. Esteettinen vaihtoehto on upottaa ulkoporeallas ulos terassin sisään. Tällöin pitää kuitenkin muistaa ottaa huomioon, että huoltotoimenpiteitä varten altaan joka sivulla pitää olla vähintään 50 cm vapaata tilaa.

Ota valinnassa huomioon:

 1. Tasainen ja kestävä alusta: ulkoporeallas tarvitsee vakaan ja tasaisen perustan. Tämä voi tarkoittaa olemassa olevaa terassia tai erikseen valmisteltua betoni-, kivi- tai harkkoalustaa. Altaan paino veden ja käyttäjien kanssa on huomattava, joten alustan on oltava sellainen, että se kestää tämän painon ilman vajoamista. Hyvä ulkoporeallas painaa tyhjänäkin useita satoja kiloja, joten sitä ei voi nostaa pois paikoiltaan joka kerta ennen huoltokäyntiä.
 2. Helppo pääsy ja yksityisyys: altaan sijoituspaikan tulisi olla helposti saavutettavissa kodistasi mutta tarjota myös riittävän yksityisyyden altaalla oleskeluun.
 3. Etäisyys rakennuksista ja sähkölähteistä: turvallisuussyistä ulkoporealtaan on oltava turvallisen etäisyyden päässä talosta ja sähkölähteistä. Tarkista paikalliset rakennusmääräykset ja turvallisuusohjeet sähkölaitteiden sijoittamisesta ulkotiloissa.
 4. Helppohoitoisuus ja huollettavuus: altaan huoltoon tulee olla esteetön pääsy kaikilta sivuilta. Riittävästi tilaa (vähintään 50 cm) tarvitaan myös imurointia tai suodattimien vaihtoa varten.
 5. Veden vaihto: varmista, että on olemassa tehokas tapa johtaa vesi pois altaasta ja alustalta esimerkiksi veden vaihdon yhteydessä.
 6. Aurinkoinen tai varjoinen alue: ota huomioon kylpijöihin kohdistuva altistus auringolle ja tuulelle. Pohdi haluatko altistaa alueen auringolle, joka voi lämmittää vettä luonnollisesti, vai suosia varjoisaa aluetta, jossa voit pitää lämpötilan tasaisempana.
 7. Maisema: monet haluavat sijoittaa ulkoporealtaan alueelle, jossa voi nauttia maisemasta tai puutarhasta.
 8. Huomioi melu: ulkoporaltaan pumput saattavat aiheuttaa melua, joten mieti sen sijoituspaikkaa siten, että se ei häiritse sinua tai naapureitasi.
 9. Helppokäyttöisyys vuodenajan mukaan: jos aiot käyttää allasta ympäri vuoden, harkitse sen sijoittamista lähemmäksi sisäänkäyntiä, jotta pääset altaaseen kylminä kuukausina mukavasti ja nopeasti.

Muista myös, että altaan sijoittaminen voi vaatia rakennuslupia tai muita viranomaishyväksyntöjä, joten on hyvä selvittää nämä ennen sijoituspaikan lopullista valintaa.

Viking Spas käyttöohjeista voit tarkistaa ulkoporealtaasi asennusohjeet, jotka pätevät yleisesti ottaen myös muihin porealtaisiin (tarkista kuitenkin aina laite- ja valmistajakohtaiset ohjeet).

LED-valaistusominaisuus luo tunnelmaa

Viking III-, Aurora III-, Regal-, Regal ETS-, Royale-, Royale ETS-, Legacy-, Legend-, Heritage- ja Tradition-sarjan malleissa on myös LED-valojärjestelmä, jossa on valittavana jopa seitsemän eri väriä! Voit antaa värien vaihtua yksi toisensa perään automaattisesti tai valita juuri sen hetkiseen tunnelmaan sopivan värin.

Hyvä ulkoporeallas tarvitsee säännöllistä huoltoa

On tärkeää ymmärtää, että hyväkin ulkoporeallas vaatii tietyn määrän omistajan huoltoa, jotta se toimii asianmukaisesti. Poreammeen säännöllinen puhdistus myös pidentää sen käyttöikää. Puhdistettu ja hyvin huollettu poreallas näyttää kutsuvammalta ja säilyttää hienon ulkonäkönsä pidempään.

Poreamme puhdistus kemikaaleilla

Kemikaalien oikea käyttö pitää veden puhtaana ja terveellisenä sinulle ja perheellesi. Puhdistamalla ja desinfioimalla poreamme säännöllisesti, voit estää bakteerien ja homeen kasvua, jotka saattavat aiheuttaa ihottumia tai infektioita. Muista noudattaa porealtaan valmistajan ohjeita puhdistuksen suhteen ja käytä sopivia puhdistustuotteita, jotka on suunniteltu erityisesti porealtaiden puhdistamiseen ja desinfioimiseen. Varmista myös, että noudatat turvallisuusohjeita ja käytät suojakäsineitä ja muita suojavälineitä tarpeen mukaan.

Puhtaat pinnat ja vesi varmistavat, että desinfiointiaineet, kuten kloori tai bromi, toimivat tehokkaasti. Puhdistusväli riippuu siitä, kuinka usein allasta käytetään ja altaan valmistaja saattaa suositella tiettyjä puhdistusaineita tai -menetelmiä. 

Porealtaan vesi

Porealtaan vesi tulee vaihtaa säännöllisesti, jotta vesi pysyy raikkaana, puhtaana ja hygieenisenä käyttöä varten. Vaikka veteen lisättäisiin kemikaaleja desinfiointi- ja pH-tasapainon säilyttämiseksi, voi vesi ajan myötä muuttua kemiallisesti liian kuormitetuksi ja hyvän vesilaadun ylläpitäminen muuttuu hankalammaksi. Likainen vesi ja siihen liuennut aines voivat myös aiheuttaa kulumista ja tukoksia altaan suuttimissa, pumppuissa ja muissa komponenteissa.

Vaihto parantaa veden kirkkautta ja puhtautta, mikä tekee porealtaan käytöstä rentouttavampaa ja nautittavampaa. Puhtaassa vedessä kylpeminen on miellyttävämpää ja se tuntuu raikkaammalta ihoa vasten. Selkeä ja puhdas vesi myös näyttää esteettisesti paremmalta. Altaan vesi vaihdetaan aika ajoin joko kokonaan tai osittain.

Altaan vesi on vaihdettava joko

 • kokonaan kolmen tai neljän kuukauden välein 
 • noin 30 % tai 1/3 vesimäärästä kolmen tai neljän viikon välein 

Tilaa porealtaan huolto – myös korjaukset

Käytännössä kaikille ulkoporealtaille pitää jossain vaiheessa niiden elinkaarta päästä tekemään huolto- ja korjaustoimenpiteitä. Olemme valtuutettu Viking Spas ja Villeroy & Boch takuuhuoltoliike. Meiltä myös kotimaisten Novitekin altaiden huolto ja kaikki muutkin merkit.

Copyright © 2024 Uudenmaan Sähkölaitehuolto Oy