Me pidämme laitteesi kunnossa ja käyttöturvallisina.
Sähkökiukaiden huolto ja asennus
Ota yhteyttä

Sähkökiukaiden huolto ja asennus 

Sähkökiukaan huolto säännöllisesti

Tärkein huoltotoimenpide sähkökiukaille on kiuaskivien vaihto. Kivet kuluvat käytössä ja rikkoutuneet tai murentuneet kivet tulee säännöllisesti vaihtaa uusiin. Kiuaskivet tulee asetella niin, että ilma pääsee kulkemaan kivien välistä tehokkaasti. Kiuaskivien tulee olla ehjiä ja niiden järjestys kiuasrakenteen sisällä tulee tarkistaa säännöllisesti. Huollon laiminlyönti voi nopeuttaa kiukaan vastusten kulumista. Jos kiukaan vastukset kuluvat poikki, voi pahimmillaan syttyä tulipalo. 

Kuinka usein kiukaan kivet sitten tulisi vaihtaa? Me suosittelemme, että yhtä monta kertaa kuin saunot viikossa, niin monta kertaa vuodessa kivet tulisi vaihtaa. Myös kiukaan vastukset ovat kuluvaa tavaraa ja ne kestävät tavanomaisessa kotikäytössä noin viisi vuotta. Käytä kiuasta vain valmistajan antamien ohjeiden mukaisesti. Älä ylikuormita kiuasta ja noudata annettuja suosituksia kiuaskivien valinnassa ja sijoittelussa.

Kivien ja kiukaan pinnan säännöllinen puhdistaminen pölystä, karstoista ja muista epäpuhtauksista ehkäisee paloriskiä ja parantaa lämmönjakautumista. Löylyhuoneen puhdistuksen yhteydessä varmista, että kiukaan ympäristö on puhdas ja turvallinen.

Varmista myös, että kiukaan termostaatti toimii oikein ja ylläpitää haluttua lämpötilaa. Tarkista, että ajastin toimii asianmukaisesti, mikäli käytät sellaista. Tarkista kiukaan sähköjohtojen ja liitäntöjen kunto. Varmista, että kytkennät ovat tiukat ja ettei merkkejä ylikuumenemisesta tai kulumisesta ole nähtävillä. Ammattilaisen tekemä tarkistus ja huolto on tarpeen tietyin väliajoin, etenkin jos huomaat jotain huolestuttavaa kiukaan toiminnassa. Jos epäilet ongelmia tai epäröit kiuaskivien vaihdossa, ota yhteyttä meihin.

Sähkökiukaan asennus 

Sähkötyöt ovat aina luvanvaraisia ja ne tulee suorittaa huolellisesti voimassa olevien säännösten ja sähköturvallisuusmääräysten mukaisesti noudattaen valmistajan ohjeita.

Kun tilaat unelmiesi kiukaan laajasta valikoimastamme, toimitamme ja asennamme kiukaan kivineen samalla kertaa. Olemme sähkötyön osaavia ammattilaisia, joilta sähkökiukaan asennus sujuu turvallisesti.

Ennen kuin päästämme sinut nauttimaan löylyistä me tietysti testaamme, että kiuas toimii niin kuin sen pitääkin. Annamme myös ohjeet kiukaan turvallisesta käyttämisestä ja huollosta. Turvallisuussyistä on suositeltavaa, että jätät sähköisen asennuksen tarkastukset ja mahdolliset korjaustoimenpiteet aina pätevän sähköasentajan tehtäväksi.

Copyright © 2024 Uudenmaan Sähkölaitehuolto Oy